Home Page › Forums › Mediterranean Urban and Periurban Agriculture › Prostatit tedavisi nedir
This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by prostatit 3 years, 5 months ago.
-
AuthorPosts
-
May 17, 2021 at 4:11 pm #20223
İyi huylu prostat büyümesi ya da BPH (Benign Prostat Hiperpalizisi) erkeklerde 50 yaşından sonra sıklıkla görülür. Prostat dokusunun kanserojen olmayan büyümesidir. Prostatın belli bir yaştan sonra büyümesinin nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da yaşlanan erkekte hormonların özellikle östrojen ve testosteron seviyelerinin birbirlerine oranları ile ilgili olduğu düşünülmektedir.
Prostat Hastalıkları Tedavisi https://bit.ly/32ByLmR
Prostatit tedavisi nedir https://bit.ly/2ZLQ1nQ
Prostatit kronik pelvik ağrı
Prostatit tedavisi nedir
Prostatit TedavisiTedavi çeşitleri, ürologlar arasında değişir ve hastanın sahip olduğu prostatit tipine göre de tedavi değişkenlik göstermektedir. Tedaviler tanıya göre değişkenlik gösterebilir ve doğru teşhis oldukça önemlidir. Hastada oluşan semptomların idrar yolu iltihabı ya da diğer durumlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığının teşhisi önemlidir. Bu durumlar, kalıcı mesane ve böbrek hasarına neden olabilir. Prostatit tedavi seçenekleri;
1.Antienflamatuar İlaçlarBu ilaçların tam olarak anlamı, iltihap sökücüdür. Bu ilaçların alımı yanı sıra sıcak oturma banyosu yapılır. 5 – 6 cmlik sıcak suya oturarak yapılan bu tedavi türü, kronik prostatit için en eski tedavidir.
2.AntibiyotiklerProstatit için en yayın olarak kullanılan tedavi türüdür. Doktor, hastalığın sebebi olan enfeksiyonun ne tip bir bakteri tarafından yapıldığını teşhis ettikten sonra ona göre ilaç seçer. Eğer şiddetli semptomlara rastlanıyorsa, damar için verilen antibiyotiklerle hastalık tedavi edilir. Yanı sıra, muhtemelen ağız yoluyla alınan antibiyotikler 4 – 6 hafta kullanılır. Bu durum, hastalık eğer kronik ya da tekrarlayan prostatit ise daha uzun sürebilir.
3.Alfa BlokerlerBu ilaçlarla, prostatın mesaneye ulaştığı yer olan mesane boynunun ve kas lifinin rahatlamasına yardımcı olunur. Bu tedavi ile ağrılı idrara çıkma gibi acılı semptomların azaltılması sağlanabilir.
4.Prostat MasajıBu işlem, doktorun yağ ve eldiven kullanarak, dijital rektum muayenesine benzer bir işlemle yapılır. Bu tür tedavi, bazı semptomlarda rahatlama hissi sağlasa da doktorlar, bu tedavi yönteminin etkililiği konusunda kararsızdırlar.
5.Cerrahi MüdahaleBu yöntem ile, prostatın enfeksiyon kapmış olan kısmı alınır. Doktorlar, kronik prostatitten şikayetçi olan ve şiddetli semptomlara sahip olan hastalar için ve erkeklerde şişen prostatın idrar yolunu tıkaması sonucu oluşan problemlere sahip örneklerde bu tür tedaviyi tavsiye etmektedirler.
Prostatit ve BPH tanıları konan hastalardaki benzer belirtilerin tanı, ilişki ve tedavisi araş-tırıldığında, BPH tanısı konmuş hastaların % 5 ila 20’sinde prostatiti düşündüren belirtiler görülmüştür. Aynı zamanda, BPH hastalarının üçte birinden fazlasına geçmişte prostatit tanısı konmuştur. Her iki hastalıkta pek çok ortak belirti olmasına rağmen, özellikle ağrı prostatitli hastalarda daha belirgindir. Bilindiği gibi, hem prostatit hem de BPH aşağı üriner sistem semptomları(AÜSS)na yol açabilir. Histolojik olarak görülen prostat inflamasyonu BPH’lı hastalarda sık rastlanır. Bu hastalarda prostatit ve BPH’nın yol açtığı AÜSS benzerdir. Prostatitin ve BPH’nın neden olduğu semptomları ayırmak için sağlam kli-nik veriler yoktur. İşeme sırasındaki ağrı hissi, belki de prostatit ile BPH hastalarını ayırt eden en önemli semptomlardan biridir.
Progesteron kremini skrotuma veya diğer ince cilt alanlarına uygulamak önemli faydalara sahiptir. Progesteron, prostatın alfa redüktazını inhibe ederek prostatın boyutunu azaltmaya yardımcı olabilir, testosteronun, prostat kanserine bağlı olan dihidrotestosteron (DHT) için sorumlu bir enzim, bu da prostat kanserine bağlanır. Progesteron seviyeleri düşerken, testosteronun DHT’ye dönüşmesi artmaktadır. Östrojenin prostat hücrelerinde olduğu etkileri veren ömrü dengelemek için progesteron gereklidir.Prostat, anterior fibromüsküler stroma, periferik bölge, merkezi bölge ve geçiş bölgesi olarak bilinen çeşitli eşmerkezli bölgelere sahiptir. Bir doktor, rektumda bir parmak yerleştirerek çevre birimi bölgeyi inceleyebilir. Benign prostati hiperplazisi geçiş bölgesinde gelişir ve boyutta büyür. Anterior fibromüsküler strom, üretranın ankraj noktasıdır.
-
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.