Prostatit geçermi

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #23590

    prostatit
    Participant

    28 Sec ago
    Prostat için hangi bölüme gidilir?
    Küçük bir kas bezi olan prostat, spermi taşıyan ve onları güvende tutan önemli bir sıvı üretir. Yaşam için hayati olmasa da, prostat üreme için çok önemlidir. Peki, prostat için hangi bölüme gidilir? Merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz…

    Prostat Hastalıkları Tedavisi https://cutt.ly/tb17GuA

    Prostatit geçermi https://cutt.ly/pb1793K

    Prostat kanseri tedavisi gören

    Prostatit geçermi
     
    Prostatit Tedavisi

    Tedavi çeşitleri, ürologlar arasında değişir ve hastanın sahip olduğu prostatit tipine göre de tedavi değişkenlik göstermektedir. Tedaviler tanıya göre değişkenlik gösterebilir ve doğru teşhis oldukça önemlidir. Hastada oluşan semptomların idrar yolu iltihabı ya da diğer durumlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığının teşhisi önemlidir. Bu durumlar, kalıcı mesane ve böbrek hasarına neden olabilir. Prostatit tedavi seçenekleri;
    1.Antienflamatuar İlaçlar

    Bu ilaçların tam olarak anlamı, iltihap sökücüdür. Bu ilaçların alımı yanı sıra sıcak oturma banyosu yapılır. 5 – 6 cmlik sıcak suya oturarak yapılan bu tedavi türü, kronik prostatit için en eski tedavidir.
    2.Antibiyotikler

    Prostatit için en yayın olarak kullanılan tedavi türüdür. Doktor, hastalığın sebebi olan enfeksiyonun ne tip bir bakteri tarafından yapıldığını teşhis ettikten sonra ona göre ilaç seçer. Eğer şiddetli semptomlara rastlanıyorsa, damar için verilen antibiyotiklerle hastalık tedavi edilir. Yanı sıra, muhtemelen ağız yoluyla alınan antibiyotikler 4 – 6 hafta kullanılır. Bu durum, hastalık eğer kronik ya da tekrarlayan prostatit ise daha uzun sürebilir.
    3.Alfa Blokerler

    Bu ilaçlarla, prostatın mesaneye ulaştığı yer olan mesane boynunun ve kas lifinin rahatlamasına yardımcı olunur. Bu tedavi ile ağrılı idrara çıkma gibi acılı semptomların azaltılması sağlanabilir.
    4.Prostat Masajı

    Bu işlem, doktorun yağ ve eldiven kullanarak, dijital rektum muayenesine benzer bir işlemle yapılır. Bu tür tedavi, bazı semptomlarda rahatlama hissi sağlasa da doktorlar, bu tedavi yönteminin etkililiği konusunda kararsızdırlar.
    5.Cerrahi Müdahale

    Bu yöntem ile, prostatın enfeksiyon kapmış olan kısmı alınır. Doktorlar, kronik prostatitten şikayetçi olan ve şiddetli semptomlara sahip olan hastalar için ve erkeklerde şişen prostatın idrar yolunu tıkaması sonucu oluşan problemlere sahip örneklerde bu tür tedaviyi tavsiye etmektedirler.
     

     
    Kronik Prostatit Tedavisi Nasıldır?

    Hastalığın tedavisinde alfa-bloker grubu ilaçlar kullanılabilir. Bu grup ilaçlar prostat bezi ve idrar kesesi boynundaki düz kasları gevşeterek etki gösterir.

    Yangı önleyici ilaçlar olan ve antiinflamatuar ilaçlarda tedavide kullanılabilecek bir diğer ilaç grubudur. Quarcetin ve Serenea repens içeren bitkisel ilaçlar da kullanılmaktadır. Prostat masajı, ısı tedavisi, manyetik şok dalga tedavisi, düşük yoğunluklu ultrasonik tedavi, pelvik masaj, pelvik taban kasları egzersizleri ve yaşam tarzı değişiklikleri de diğer tedavi seçenekleri arasında bulunur. Alternatif ya da bitki tedavileri adı altında yapılan işlemlerin tedavi edici etkileri yoktur. Bu tip işlemler hastalığın alevlenmesine ve başka sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir.
     

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    Remedykronik prostatit. Hocam Bir Bir Birlik Sorunuyla Karşı Karşıl Cheerleader, Bakteriyel prostatit acı çekdikten sonra öldü mü? Prostatit Hakkında Gerçekler: Bu. Karides, kabuklu deniz hayvanları, FDA uyarısı için alerjiniz varsa Cicadas yemeyin, kabuklu deniz ürünleri alerjisi olan insanlar için renkli bir uyarı vardır: Cicadas yemeyin. Taze meyve yeme antiviral ilacı azaltır TIDEN Ulusal Enstitüleri Uluslararası Covid-19 çalışmasının önerdiğini açıkladı. Perşembe günü NIH, üçte birini açıkladı, yeni bir çalışma önerdi.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund