Prostat bezi özellikleri

Home Page Forums Mediterranean Urban and Periurban Agriculture Prostat bezi özellikleri

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #19837

    prostatit
    Participant

    Prostat neden büyür?

    Erkeklerde prostat, ergenliğin erken döneminde büyür (2 katına çıkar). 25 yaşından sonra tüm erkeklere prostat, farklı şekillerde olmak üzere büyür. Prostat büyümesinin sebepleri günümüzde halen tam olarak bilinmemekte, erkeklik hormonu (testosteron) ve östrojenin bu büyüme üzerine ciddi bir rolü bulunduğu düşünülmektedir.

    Prostat Tedavisi Nasıl Yapılır? https://bit.ly/3iBCxSN

    Prostat bezi özellikleri https://bit.ly/2ZLQ1nQ

    Prostat a ne iyi gelir

    Prostat bezi özellikleri
     
    Prostat büyümesinde tedavi alternatifleri

    Prostat tedavi edilmeye karar verildiği zaman önümüzde çeşitli tedavi alternatifleri bulunur. Hastaların şikayet durumuna göre tedavi seçimleri en hafif şikayeti olanlardan en ağır şikayeti olanlara göre sıralanır.

    1. basamak tedavi: İlk tedavi alternatifi yaşamla ilgili bazı unsurlara dikkat etmek, davranışları alışkanlıkları değiştirmektir. Bunlara örnek olarak su içme alışkanlığının düzenlenmesi, geceleri aşırı miktarda su alımının kısıtlanması, sağlıklı yaşam, spor yapılması, aşırı kilolardan kurtulunması, tuzlu yiyeceklerden vazgeçilmesi örnek gösterilebilir.
    2. basamak: Prostat büyümesini engelleyici ve prostata bağlı ortaya çıkan belirtileri yok etmek amaçlı bitkisel ilaçları kullanmak (Örnek: Saw Palmetto),
    3. basamak: Prostat düz kas dokusunu gevşeten ilaçları kullanmak (Tamsulosin, Alfuzosin, Dokzosin, Terazosin, Silodosin),
    4. basamak: Prostatı küçülten ilaçları kullanmak (Finasteride, Dutasteride),
    5. basamak: Mesaneyi rahatlatan ilaçları kullanmak (Antikolinerjikler: Tolterodine, Oksibutinine, Solifenasin, Fesoterodine),
    6. basamak: Bu ilaçlardan bir ya da bir kaçını kombine olarak kullanmak,
    7. basamak: Cerrahi tedavi uygulayarak hastayı semptomlarından kurtarmak olarak sayılabilir.
     

     
    <h2>Prostatit Teşhisi Ve Tedavisi

    Yukarıda adı geçen belirtilerden bir ya da birkaçını yaşayan hastalar doktora gitmek gereği duyduğunda önce hastanın hikâyesi dinlenir. Fiziki muayeneden sonra hastadan kan alınıp bazı testler yapılır. Kanda bulunan PSA oranı normalin üzerinde ise enfeksiyon ihtimaline karşı ayrıca idrar tahlilleri yapılır. İdrar yollarının ve prostatın durumunun görülebilmesi için bilgisayarlı tomografi de çekilebilir. Prostatit türü saptandıktan sonra tedaviye başlanır. Akut prostatitli ve şikâyetleri ağır olan hastalar hastaneye yatırılarak antibiyotikle tedavi edilebilir. Tedavi edilmeyen vakalarda iltihap kana karışarak daha ciddi komplikasyonlara hatta ölüme sebep olabilir. İdrar kesesini rahatlatan ve ağrı gideren ilaçlar da tedavinin bir parçasıdır.

    Kronik prostatit çeşitleri de eğer bakteri nedenli ise yine antibiyotikle tedavi edilecektir. Antibiyotik tedavileri uzun sürebilir. Bakteriyel olmayan kronik prostatitlerde hastalar kas gevşeticiler, vitamin ve bazı ilaçlarla tedavi edilir. İlaçlar doktorun önerdiği doz ve sürede kullanılmalıdır. Bakteriyel nedenli olmayan kronik prostatitlerde hastanın şikâyetleri azaltılmaya çalışılır. Bu amaçla ağrı kesici, kas gevşetici ilaçlardan yararlanılmaktadır. Bu tür hastalara alfa blokerler ve sakinleştiriciler de verilerek daha konforlu yaşamaları sağlanır.
     
    Prostat kanseri için dijital rektum muayenesi

    Prostat Kanseri – Radyoterapi ile Yeni Tedavi

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    RemedyProstat Gerek Görünüm Gerekse 30’lu Yaşlarda BÜYÜMEY BAŞLAR VE İKİNCİ BULGULARI BÜYÜK BÜYÜMEYE BAŞLAR. Prostat Bezi, Erkeklerde 30’lu Yaşlarda Prostat Erkeklerde Bulunan Bir Bezdir. 65 yaşın altındaki insanların, kolit adı verilen bağırsaklarda ikinci dozun ertelenmesi için yeni bir yöntem olabilir.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund