Prostat hastalığı nasıl tedavi edilir

Home Page Forums Mediterranean Urban and Periurban Agriculture Prostat hastalığı nasıl tedavi edilir

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #18696

    prostatit
    Participant

    Kronik Prostatit Belirtileri
    Kronik prostatit nasıl anlaşılır? Akut prostatit belirtilerinin 6 ay içinde, en az 3 ay boyunca yaşanması durumunda, hastalık kronik bir hal almaktadır.

    Prostat Hastalıkları Tedavisi https://bit.ly/3iBCxSN

    Prostat hastalığı nasıl tedavi edilir https://bit.ly/32ByLmR

    Prostatit iyi gelen bitkiler

    Prostat hastalığı nasıl tedavi edilir
     
    <h2>Prostat Büyümesi Tedavisi

    Tedavide temel belirleyici etkenler hastanın yakınmalarının derecesi ve prostat büyümesinden kaynaklanan fiziksel ve fonksiyonel sorunlardır. Hastaların bir kısmında ciddi bir yakınma belirtilmese de tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, tekrarlayan kanlı idrar yapma, mesanede taş gelişimi, böbrek yetmezliğinin bulunması tedavi gerektiren durumlardır.

    Tedavi yaklaşımları arasında şunlar vardır:

    * Düzenli takip/gözlem ile bekleme
    * İlaç ile (medikal) tedavi
    * Cerrahi tedavi yöntemleri (Bipolar TUR-prostatektomi, Lazer Greenlight prostatektomi, Holmium Lazer ile yapılan prostat ameliyatı (HoLEP)

     

     
    Gençlerde genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklardan sonra, orta ve ileri yaşlarda ise prostat büyümesinin zemininde gelişir. Tedavisi ilaçlarla yapılır ve hastaya istirahat önerilir. Akut prostatitler iyi tedavi edilmezlerse prostat apsesi gelişebilir. Ayaktan tedaviye yeterli yanıt alınamazsa hastalar hastaneye yatırılarak tedavi edilmelidir.

    Kronik prostatit: İdrar yaparken yanma, kasıklarda ve/ veya yumurtalıklarda ağrı, sık idrara çıkma, ani sıkışma hissi gibi belirtiler vardır. Hatta hastaların yaklaşık %10 unda bel ağrısı bile görülebilir. Ateş olmaz. Bazı hastalarda cinsel boşalma esnasında peniste, yumurtalıklarda veya apış arasında ağrı ve rahatsızlık hissi de olabilir. Bu hastalık genellikle 20- 30 lu yaşlar arasında veya 40’ lı yaşların sonuna doğru görülür. Tanısı genelde hastadan alınan bilgiler ışığında ve ayırıcı tanıdaki idrar yolu enfeksiyonu veya üriner sistem taşı gibi hastalıklar ekarte edilerek konur. Kronik prostatin tedavisi problemlidir, çünkü ilaçların en zor geçtiği organlardan biri de prostattır. Bu nedenle tedavi süresi 4- 8 haftaya kadar uzayabilir. Konservatif öneriler olarak: haftalık 2- 3 kez cinsel boşalma, sıcak su oturma banyoları, kabızlıktan ve soğuktan kaçınma gibi tedbirlerin hastalık üzerinde iyileştirici etkisi bilinmektedir. Hastalık tekrarlayabilir ancak başka hastalığa dönüşme veya ciddi bir problem oluşturma riski yoktur.
     
    Aynı zamanda, genetiğin prostat hastalığında rol oynayabileceği de doğrudur. Bu, prostat hastalığından acı çeken yakın bir erkek aile üyeniz varsa, prostat sorunları olma şansınız büyük ölçüde artmıştır. Prostat beslenme terapisi kullanımı ile, daha genetik olarak yatkın olsanız bile, bu koşulları önleyebilirsiniz.

    Prostat Diyet İpuçları

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    Remedylegionnaires. Küçük bir çalışmada belirlenen hastalık, 82 Küçük bir çalışmada yeni bir çalışma zorlukları, insanların 82’si ve diğer ev sahipleri .. Çalışma bulguları sizi şaşırtabilir içinde.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund