Prostat ilaç çeşitleri

Home Page Forums Mediterranean Urban and Periurban Agriculture Prostat ilaç çeşitleri

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #23565

    prostatit
    Participant

    17 sec ago!
    Prostat nedir?

    Bir salgı bezi olan prostat, erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. İdrar kesesinin hemen altında bulunan prostatın ağırlığı yaklaşık 18-20 gram civarındadır. Prostat bezinin ortasından üretra denilen idrar kanalı geçer. Üretra idrar kesesindeki idrarın dışarı atılmasını sağlayan bir kanaldır. Prostatın büyümesi durumunda bu kanaldan idrar akışı güçleşmektedir.

    Prostat Hastalıkları Tedavisi: https://cutt.ly/tb17GuA

    Prostat ilaç çeşitleri https://cutt.ly/pb170xm

    Prostat bezi iltihabı tedavisi

    Prostat ilaç çeşitleri
     
    Bakteriyel olmayan kronik prostatit (kronik pelvik ağrı sendromu) nedir?

    Prostatın belirli bir bakteriye bağlı olmaksızın iltihaplanmasıdır. Prostatit vakalarının %90’nını oluşturur. İdrar yaparken yanma ve sık idrara çıkma gibi yakınmaların yanı sıra, genital bölge ağrıları görülür. Hastalığın belirtileri uzun süre devam eder. Hastalarda sıklıkla psikolojik sorunlara yol açması nedeniyle cinsel hayatı da olumsuz yönde etkiler.

    İdrar, meni, prostat salgısından alınan kültürlerde bakteriyel enfeksiyona ait kanıt bulunamaması nedeniyle tanı ve kesin tedavisi oldukça zordur. Bu nedenle, tedavide amaç hastalığın tamamen ortadan kaldırılmasından ziyade belirtilerin giderilerek hastanın rahatlatılmasıdır.
     

     
    <h2>Prostatit Tedavisi
    Prostatit tedavisi için son dönemlerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konulan 4 temel tedavi prensibinin uygulanması önerilmektedir :
    1. İltihabın tedavisi 2. İdrar zorluğunun giderilmesi 3. Spazmın giderilmesi 4. Stresin giderilmesi

    1. Antibiyotik tedavisi İltihaba bağlı prostatitlerde uzun süreli antibiyotik tedavisi uygulanır.
    Hasta kısa süreli antibiyotik tedavisinden ilk zamanlarda fayda görür ancak yakınmaları antibiyotiğin kesilmesi ile yeniden başlar. Bu nedenle akut ya da kronik mikrobik prostatit’te antibiyotik tedavisinin 4-6 hafta devam ettirilmesi önem taşır.

    2. Alfa reseptör blokörleri Prostatın yol açtığı tıkanıklıkta prostat bezi yapısında yoğun olarak bulunan düz kas hücrelerinin de rol oynadığı bilinmektedir. Bu ilaçların etkisi bu düz kas hücreleri üzerine olmaktadır. Etkilerinin kısa sürede ortaya çıkması ve kullanıldığı sure içerisinde faydalı olduklarından antibiyotik tedavisinin yanında gerekli görülen hallerde kullanılabilir. Genellikle 3-6 ay sure ile kullanılması önerilir. Günümüzde en çok kullanılan 4 farklı grup ilaç bulunmaktadır. Etkinlikleri farklı değildir. Bu ilaçların yan etkileri (Baş dönmesi, meni miktarında azalma, halsizlik vb.) farklıdır. Hastaya en uygun tedaviye bu yan etkiler göz önünde bulundurularak karar verilir.

    3. Spazmın giderilmesi Özellikle kronik prostatit hastalarında hastaların genital bölgeye uygulanan sıcaktan fayda gördükleri bilinmektedir. Genital sıcak uygulaması amacı ile sıcak oturma banyosu ya da sıcak termofor uygulamaları, muhtemelen pelvik bölge kaslarında da gevşeme yaratarak etkili olmaktadır. Bu uygulamaya rağmen yakınmaları düzelmeyen hastalarda uygulanabilecek diğer bir alternatif yöntem Manyetik Pelvik Taban Stimülasyonu (ExMI) Tedavisidir. Bu tedavi daha çok idrar kaçırma yakınması olan hastaların tedavisinde kullanılmaktaysa da özellikle kronik prostatı olan, antibiyotik tedavisi ve alfa reseptör blokeri kullanmasına rağmen tedaviden fayda görmeyen hastalarda spazmı etkili bir şekilde ortadan kaldıran çok etkili bir tedavi yöntemidir.

    4. Stresin giderilmesi Mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte, özellikle kronik prostatit probleminin kişinin hayatında yaşadığı stresli olaylar karşısında alevlendiği gözlemlenmektedir. Bu nedenle hastanın psikolojik desteğe de ihtiyacı olmaktadır. Özellikle Kronik Pelvik Ağrı Sendromunda tedavi bazen mümkün olmamakta, bu durumda yaşam kalitesinin arttırılmaya çalışılması ve şikayetlere yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Bu hastalarda hastaya özellikle yakınmaların artmasına neden olabilecek faktörlerden korunma ile ilgili bilgi verilmektedir.

     
    Birkaç araştırmacı, glutatyon enzim sistemindeki eksikliklerin hem büyütülmüş bir prostat hem de prostat kanseri geliştirme olasılığını arttırdığını öne sürüyor.

    Adım DRE nasıl gerçekleştirilir?

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    RemedyWe Tıbbi Kayıtları ve Genel Bilgileri’ye gözden geçirebilirsiniz. Küllanma Talimatları. Kapılarımız lisans ajansı başarısızlığa geçmez. Yeni bir çalışma, kalp krizinden sonra tedavi sonuçlarının iyileştirilmesinin anahtarı olabilecek bir proteini tanımlamıştır. Protein Kinaz A’nın kalp kas hücresi nekrozunda bir rol oynadığını göstermektedir. Hz ve 20.000 çalışma invaziv lionfish’leri onaylar şimdi araştırmacılar bir çalışma geliştirdiler.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund