Prostata i problemi sa prostatom

Home Page Forums Mediterranean Urban and Periurban Agriculture Prostata i problemi sa prostatom

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years, 5 months ago.

  • Author
    Posts
  • #20142

    prostatit
    Participant

    Prostat Nedir?

    Şekil ve büyüklük açısından cevize benzeyen, idrar torbasının tabanını saran prostat, yalnızca erkeklerde bulunan bir salgı bezidir. Erkek bebeklerde bezelye büyüklüğündedir. 20 yaşa kadar büyümeye devam eder ve 45 yaşına kadar erişkin boyutunda kaldıktan sonra yaklaşık 45 yaşından itibaren yeniden büyümeye başlar.

    Kronik Prostatit ve Tedavisi https://bit.ly/3iBCxSN

    Prostata i problemi sa prostatom: https://bit.ly/2ZLQ1nQ

    Prostatit hastaları

    Prostata i problemi sa prostatom
     
    Yaşamları boyunca erkekler testislerden erkeklik hormonu olarak testosteron hormonunu üretirlerken, vücutlarında az miktarda olsa kadınlık hormonu olan östrojen de bulunmaktadır. Yaşın ilerlemesiyle kandaki aktif testosteron hormon düzeyi azalmaya ve bu düşüşte beraberinde östrojen oranının artmasına neden olmaktadır. Hayvan çalışmaları BPH gelişiminde yaşlanmayla prostat içinde daha etkin oranda gözükmeye başlayan östrojen hormonunun bazı temel hücre gelişimlerini tetiklendiğini göstermektedir.

    Diğer bir teori ise testosteron hormonunun aktif hali olan dihidrotestosteron (kısaca DHT) üzerine yoğunlaşmıştır. Bazı araştırmacılar yaşla kandaki testosteron düzeyinin azalmasına rağmen, prostat bezinde DHT düzeylerinin arttığı ve biriktiğini göstermektedir. Bu aktif hormonun artan miktarının ise prostat hücrelerinde gelişimi tetiklediği düşünülmektedir. Bir enzim eksikliği nedeniyle DHT üretimi olmayan erkeklerde BPH gelişiminin de olmaması da bu teoriyi desteklemektedir.

    Bazı araştırmacılar ise erken gelişim döneminde ileride BPH gelişimine yol açacak kimyasal ve genetik değişikliklerin oluştuğunu ve yaşın ilerlemesiyle diğer (mesela yukarıda belirtilen hormon faktörleriyle birleşince) faktörlerin tetiklemesiyle yeniden bir gelişim sürecine geçtiğini düşünmektedirler.
     

     
    Hastalığın tanısında ilk basamak detaylı bir öykünün alınmasıdır. Yakınmaların değerlendirilmesi ile çoğu kez tanıyı koymak mümkün olabilmektedir. Prostatın rektal (makat) yoldan parmakla muayene edilmesi ile çok değerli bilgiler elde etmek mümkündür.

    Bu muayene geçici bir süre rahatsızlık hissi verebilmekle birlikte, son derece basit ve zararsız bir yöntemdir.

    Genellikle bu aşamada prostatit tanısını koymak mümkün olabilmektedir. Bazı özel durumlarda rektal yolla prostat masajı yapmak ve idrar yolundan gelen sıvının tetkiki gerekebilir. Ayrıca bu masaj öncesi ve sonrasında ayrı ayrı idrar örnekleri alınarak da tetkik yapılması söz konusu olabilir.
     
    İçgüdüleri, davranışları, güven ve kan kalitesini, prostat semptomlarını yöneten perine veya kök kilidi / baz çakranına özel bir farkındalık getirerek ve desteklenmeyen duygu duygusu rahatlayabilir. Bilinçlendirme kurulduktan sonra, daha sonra omurga aracılığıyla gücü geri yükleyecek olan baz çakra aracılığıyla enerjiyi güçlendirmek ve yönetmek için çalışırsınız ve erkeklerin erkekliklerini daha da sakin bir şekilde kendilerini güvence altına almalarına yardımcı olur.

    Banyoya, gün ve / veya gece sık sık seyahatler

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    Çözüm bulgular, Hepatit Problemi SA Prostatom SE bilim adamları yeni bir stres belirlediler. Yeni araştırmaya göre..

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund