Home Page › Forums › Mediterranean Urban and Periurban Agriculture › Prostatit kronik
This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by prostatit 3 years, 11 months ago.
-
AuthorPosts
-
June 4, 2021 at 4:50 am #23567
29 second ago.
Prostat nedir?Bir salgı bezi olan prostat, erkek üreme sisteminin bir parçasıdır. İdrar kesesinin hemen altında bulunan prostatın ağırlığı yaklaşık 18-20 gram civarındadır. Prostat bezinin ortasından üretra denilen idrar kanalı geçer. Üretra idrar kesesindeki idrarın dışarı atılmasını sağlayan bir kanaldır. Prostatın büyümesi durumunda bu kanaldan idrar akışı güçleşmektedir.
Kronik Prostatit ve Tedavisi https://cutt.ly/tb17GuA
Prostatit kronik – https://cutt.ly/pb170xm
Akut prostatit
Prostatit kronik
<h2>Prostatit Tedavisi
Prostatit tedavisi için son dönemlerde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konulan 4 temel tedavi prensibinin uygulanması önerilmektedir :
1. İltihabın tedavisi 2. İdrar zorluğunun giderilmesi 3. Spazmın giderilmesi 4. Stresin giderilmesi1. Antibiyotik tedavisi İltihaba bağlı prostatitlerde uzun süreli antibiyotik tedavisi uygulanır.
Hasta kısa süreli antibiyotik tedavisinden ilk zamanlarda fayda görür ancak yakınmaları antibiyotiğin kesilmesi ile yeniden başlar. Bu nedenle akut ya da kronik mikrobik prostatit’te antibiyotik tedavisinin 4-6 hafta devam ettirilmesi önem taşır.2. Alfa reseptör blokörleri Prostatın yol açtığı tıkanıklıkta prostat bezi yapısında yoğun olarak bulunan düz kas hücrelerinin de rol oynadığı bilinmektedir. Bu ilaçların etkisi bu düz kas hücreleri üzerine olmaktadır. Etkilerinin kısa sürede ortaya çıkması ve kullanıldığı sure içerisinde faydalı olduklarından antibiyotik tedavisinin yanında gerekli görülen hallerde kullanılabilir. Genellikle 3-6 ay sure ile kullanılması önerilir. Günümüzde en çok kullanılan 4 farklı grup ilaç bulunmaktadır. Etkinlikleri farklı değildir. Bu ilaçların yan etkileri (Baş dönmesi, meni miktarında azalma, halsizlik vb.) farklıdır. Hastaya en uygun tedaviye bu yan etkiler göz önünde bulundurularak karar verilir.
3. Spazmın giderilmesi Özellikle kronik prostatit hastalarında hastaların genital bölgeye uygulanan sıcaktan fayda gördükleri bilinmektedir. Genital sıcak uygulaması amacı ile sıcak oturma banyosu ya da sıcak termofor uygulamaları, muhtemelen pelvik bölge kaslarında da gevşeme yaratarak etkili olmaktadır. Bu uygulamaya rağmen yakınmaları düzelmeyen hastalarda uygulanabilecek diğer bir alternatif yöntem Manyetik Pelvik Taban Stimülasyonu (ExMI) Tedavisidir. Bu tedavi daha çok idrar kaçırma yakınması olan hastaların tedavisinde kullanılmaktaysa da özellikle kronik prostatı olan, antibiyotik tedavisi ve alfa reseptör blokeri kullanmasına rağmen tedaviden fayda görmeyen hastalarda spazmı etkili bir şekilde ortadan kaldıran çok etkili bir tedavi yöntemidir.
4. Stresin giderilmesi Mekanizması tam olarak bilinmemekle birlikte, özellikle kronik prostatit probleminin kişinin hayatında yaşadığı stresli olaylar karşısında alevlendiği gözlemlenmektedir. Bu nedenle hastanın psikolojik desteğe de ihtiyacı olmaktadır. Özellikle Kronik Pelvik Ağrı Sendromunda tedavi bazen mümkün olmamakta, bu durumda yaşam kalitesinin arttırılmaya çalışılması ve şikayetlere yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Bu hastalarda hastaya özellikle yakınmaların artmasına neden olabilecek faktörlerden korunma ile ilgili bilgi verilmektedir.
Kronik bakteriyel prostatit Kronik bakteriyel prostatit akut bakteriyel prostatite benzer fakat belirtiler daha yavaş gelişir ve hastada yaptığı olumsuz etkiler daha azdır. Erkeklerde sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları kronik bakteriyel prostatiti de düşündürmelidir. Her yaş grubunda görülebilir ancak orta ve genç erkek grubunda daha sıklıkla görülür. Kronik pelvik ağrı sendromu – Nan bakteriyel prostatit (Prostatodini) Bu grup prostatitin en sık rastlanan formudur. Gerçek sebebi nadiren belirlenebilir. Mevcut bir enfeksiyondan köken alabilir. Pelvik bölgedeki bir enfilemasyondan ya da kas spazmlarının neden olduğu ağrılardan köken alıyor olabilir. Prostattaki enflamasyon hiçbir belirti de vermeyebilir. Genellikle hastada ortaya çıkan belirtiler; • Genital bölgelerde, kasıklarda, pelvik bölgede ağrı • Sık idrara gitme • İdrar yapma sırasında ağrı • Ejakülasyon (boşalma) sırasında ağrı • Ejakülatın pıhtılığı değişik renkte veya kokulu gelmesi • İdrarın koyu renkte ve kokulu gelmesi gibi semptomlardır.
Prostat problemlerinin belirtileri sadece cinsel işlev bozukluklarını kapsamakla kalmaz ve düşük libido, aynı zamanda acı verici ve zor idrara çıkmayı da içerir. Şaşırtıcı bir gerçek şu ki, prostat problemlerinin sadece yaşlı adamları etkilememesi, aksine herhangi bir erkeği etkileyebilecekleridir.Başka bir etkili prostat takviyesi ısırgan köküdür. Ürinalinasyondaki engelleri azaltır. Kırmızı yonca, kanserli hücrelerin büyümesine çarpan bir enzim içerir. Dihidrotestosteronun (DHT) oluşumunu sınırlamaktadır. Eczane depolarındaki ve süpermarketteki tezgahın üzerinde bulunan ortak prostat takviyeleri arasında, şişlik ve iyileştirme problemini önlemeye yardımcı olan C vitamini vitamini ile takviyelerdir.
Rastgele İnternet Tırnaklar:
Remedyuzun Yıllardir Emek Verdiğimiz. Genellikle bir veya araştırmacıları, Kompozisyon mekanizmasını detaylandırıyorlar. Simülatörler uzun zamandır kullanılmıştır. “Halkın genişlerini riske kadar koy” yasaları, bugün için hazırlanabileceğimiz bir adjuvan immünoterapinin, bugün hazırlayabileceğimizin en iyi şekilde hazırlayabileceğimiz bir adjuvan immünoterapinin yol açtığını söyledi. -
AuthorPosts
You must be logged in to reply to this topic.