Prostat bezi hipertrofisi belirtileri

Home Page Forums Mediterranean Urban and Periurban Agriculture Prostat bezi hipertrofisi belirtileri

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 2 years, 11 months ago.

  • Author
    Posts
  • #19856

    prostatit
    Participant

    İyi huylu prostat büyümesi ya da BPH (Benign Prostat Hiperpalizisi) erkeklerde 50 yaşından sonra sıklıkla görülür. Prostat dokusunun kanserojen olmayan büyümesidir. Prostatın belli bir yaştan sonra büyümesinin nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da yaşlanan erkekte hormonların özellikle östrojen ve testosteron seviyelerinin birbirlerine oranları ile ilgili olduğu düşünülmektedir.

    Prostat Hastalıkları Tedavisi https://bit.ly/3iBCxSN

    Prostat bezi hipertrofisi belirtileri https://bit.ly/32ByLmR

    Soğuk su prostat

    Prostat bezi hipertrofisi belirtileri
     
    Eğer prostat büyümesi mesanenin boşalmasını engelliyorsa sağlığı ciddi olarak tehdit eder. Prostat büyüdükçe etrafında onu saran doku tabakası onun genişlemesini engelleyerek bükülmüş bir bahçe hortumu gibi uretraya basınç yapar. Mesanenin çeperleri kalınlaşır ve rahatsız edici bir durum yaratır. Mesane, az bir idrar bulundursa bile kasılmaya başlar ve bu da sık idrara çıkmaya neden olur. Sonuç olarak mesane zayıflar ve içini boşaltma yeteneğini yitirir. İdrar, mesanenin içinde kalır. Dolayısıyla uretranın daralması ve mesanenin tam olarak boşaltılamaması BPH’ e bağlı problemler yaratmaktadır. İdrar torbasının sürekli dolu olması tekrarlayan mesane enfeksiyonu ve böbrek hasarı ile sonuçlanabilir. Prostat büyümesi olan erkeklerin yarısında şikayetler aynı kalır veya düzelir. Diğer yarısında ise yavaş yavaş daha da kötüleşir.

    Eğer şikayetler hastayı rahatsız etmiyorsa ve sağlığını tehdit etmiyorsa tedavi gerekmeyebilir. Yine de bu şikayetlerin kontrol ettirilmemesi anlamına gelmez. 50 yaşını geçmiş bir erkeğin hiçbir yakınması olmasa dahi üroloji uzmanı tarafından yılda bir kez muayenesi gereklidir.
     

     
    Bu rahatsızlığı tetiklediği düşünülen nedenler ;

    – Cinsel aktivite: Cinsel yolla bulaşan gonore, klamidya gibi bir enfeksiyonu olan, cinsel olarak aktif genç erkeklerde daha sık gelişir. Bazı erkeklerde cinsel ilişki sıklığının azaltılması iyileştirici bir faktör olabilir.
    – Anksiyete veya stres: Stres idrar akımını kontrol eden kasların kasılmasına neden olur. Bu kaslar, mesane ve rektumu destekleyen pelvik taban kaslarıdır. Kasılmalar, kasların düzenli gevşemelerini önler ve idrarın prostata geri dönüp, dokusunu zedelemesine neden olur.
    – İdrarı bitirme ve yeniden başlama: Bazı erkekler idrar yaparken sık sık durup tekrar başlarlar. İdrar akımını durdurmak üretradan geri idrar kaçışına neden olur ve bu da prostatı irrite eder.
    – Ağır Kaldırma: Mesane doluyken ağır kaldırma idrarın prostata geri kaçışına neden olabilir.
    – Meslek: Kamyon şoförlüğü gibi meslekler bu enfeksiyonla ilişkili olabilir.
    – Bazı aktiviteler: Bisiklete binme veya jogging gibi aktiviteler bezi irrite edebilir.
     
    Büyütülmüş bir prostat, aşağıdaki gibi sorunlar yaratır.

    Genellikle birkaç masajdan sonra, çevresindeki dokuda daha iyi idrara çıkma ve daha az gerginlik yaşayacaksınız. Tutucu prostat sıvıyı serbest bırakır, prostat için kan dolaşımını iyileştirir ve cinsel sürücünüzü geliştirir. Aynı zamanda kronik prostatit semptomlarını da azaltır. Büyütülmüş prostat için, orijinal boyutuna geri dönecektir. Prostat kanseriniz varsa tümör boyutu da azalabilir. Prostat masajı prostatınızı sağlıklı tutabilir.

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    E.coli’nin emri salgını hemen bu Prostat Bezi Büyükesi’nin sağlık görevlilerini hemen uzaklaştırdı. Kumanda ve önleme düştü, söz konusu devlet sağlığı yetkilileri .. Araştırmacılar, Ash1l’e karşı birinci sınıf inhibitörleri geliştirdiler, gelişme ve ilerlemedeki kilit bir protein. Yeni bir çalışma, araştırmacıların farelerdeki Alzheimer hastalığı için yeni bir strateji tasarlamasını önerir. Ama yavaşlamada.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund