This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  prostatit 3 years ago.

  • Author
    Posts
  • #19827

    prostatit
    Participant

    <h2>Prostat büyümesi nedir?

    Benign prostat hiperplazisi (BPH) esasen prostat bezinin büyümesidir. Erkeklerde prostat yaşamın iki evresinde büyür. Birincisi ergenikte görülür ve prostat hacmi iki katına çıkar. İkinci büyüme evresi 25 yaşında başlar ve hayatın sonuna kadar devam eder. Yaşlandıkça prostat boyutu da artmaktadır. BPH genelde bu ikinci fazda gelişir.

    Kronik Prostatit ve Tedavisi https://bit.ly/3iBCxSN

    Prostat çayı: https://bit.ly/32ByLmR

    Prostat bitki çayları

    Prostat çayı
     
    Bu rahatsızlığı tetiklediği düşünülen nedenler ;
    Cinsel aktivite: Cinsel yolla bulaşan gonore, klamidya gibi bir enfeksiyonu olan, cinsel olarak aktif genç erkeklerde daha sık gelişir. Bazı erkeklerde cinsel ilişki sıklığının azaltılması iyileştirici bir faktör olabilir.
    Anksiyete veya stres: Stres idrar akımını kontrol eden kasların kasılmasına neden olur. Bu kaslar, mesane ve rektumu destekleyen pelvik taban kaslarıdır. Kasılmalar, kasların düzenli gevşemelerini önler ve idrarın prostata geri dönüp, dokusunu zedelemesine neden olur.
    İdrarı bitirme ve yeniden başlama: Bazı erkekler idrar yaparken sık sık durup tekrar başlarlar. İdrar akımını durdurmak üretradan geri idrar kaçışına neden olur ve bu da prostatı irrite eder.
    Ağır Kaldırma: Mesane doluyken ağır kaldırma idrarın prostata geri kaçışına neden olur.
    Meslek: Kamyon şoförlüğü gibi meslekler bu enfeksiyonla ilişkili olabilir.
    Bazı aktiviteler: Bisiklete binme veya jogging gibi aktiviteler bezi irrite edebilir.
    Prostatın Akut Bakteriyel İltihabı

    Prostatın akut iltihabı seyrek görülmekle birlikte son derece ciddi bir durumdur. Birdenbire ortaya çıkan bu enfeksiyona pek çok farklı türde bakteri neden olabilir. Ancak çoğu zaman üriner sistem ve kalın barsaklarda bulunan bakteriler prostattaki bu akut iltihaptan sorumludur.

    Ateş, üşüme, grip benzeri durum, idrar yaparken ağrı ve yanma, idrar yapma güçlüğü, azalmış idrar akımı, idrar yapma esnasında mesaneyi tam boşaltamama hissi, sık ve acil idrar yapma ihtiyacı, kanlı idrar, ağrılı ejakülasyon en sık görülen yakınmalardır.

    Akut bakteriyel prostatit idrar yapamama ve kan dolaşımına enfeksiyon yayılması gibi ciddi problemlere neden olabilir.
     

     
    Prostat İltihabı Tedavisi Nasıldır ?

    Kronik prostat iltihabı tedavisinde; genelde antibiyotik kullanılır. Ortalama 4 hafta boyunca bu antibiyotik tedavisi uygulanır. Hastalık tekrarlar ya da tedaviden sonuç çıkmazsa bu tedavi süresi uzatılabilir. Bunun yanında şişliği ortadan kaldırmak için ilaçlar verilir. Daha sonraları ise idrarın rahat yapılmasını sağlayacak ilaç tedavisi uygulanabilir. Çok nadir durumlarda ise ameliyat uygulanır. Tedavisi zor bir rahatsızlıktır.

    Akut prostat iltihabı tedavisinde; yoğun antibiyotik tedavisi uygulanır. Ölümcül olabilen bir durum olduğundan yoğun bir bakım gerekir. En az iki hafta süreyle uygulanır. İdrar yaparken zorlanan kişilere sonda takılabilir. Damar içi ilaç tedavisi de yapılabilir.
     
    Trans-rektal prostat biyopsisi

    Prostat bezinin iltihabı olan prostatit, kalsifikasyonları, taşları ve enkazları temizlemeden ve prostatı temizlemeden tamamen iyileştiremez. Prostatınızın ve vücudunuzun biyolojik mekaniğini bir şekilde incelemek önemlidir, böylece kendinize nasıl yardımcı olacaksınız ve doğru soruları sorarak bir doktora danışmanın yanı sıra kendi kendine tedavi edebilmesinin yanı sıra kendinize nasıl yardımcı olacaksınız.

    Rastgele İnternet Tırnaklar:
    Remedykronik prostatit. Hastalarda Psikolojik Prostat Çayı:, Prostat Çayı, Prostat ve Demleme Şeklinde Yapılık İlk Yol Açabilir. Prostat Çayı:, Prostat Çayı, Prostat ve da ÇOK Etkili Bir Destekleyicidir. Kendine iyi bakmayı unut.

You must be logged in to reply to this topic.

Project co-financed by the European Regional Development Fund